Iris Enthoven

Iris Enthoven (1994) is een veelzijdige tv- en radiopresentatrice en programmamaker en heeft daarnaast een groot online bereik. Iris is een tijd co-host geweest op de vrijdagavondshow van Radio 538. Ze heeft daarnaast meerdere podcasts zoals Held in Eigen Verhaal en Vrouwmibo en haar succesvolle deelname aan Expeditie Robinson en Kamp van Koningsbrugge.  

Iris studeert Economics en Business Economics aan de Universiteit van Amsterdam en behaalt ook haar master Digital Marketing. Tijdens haar studie begon Iris al als presentatrice voor de muziekzender XITE, waar ze (inter)nationale artiesten interviewde en verslag deed op festivals. Haar carrière nam snel een vlucht met veel spannende en avontuurlijke projecten. Zo deed ze drie keer mee aan het populaire programma Roadtrippers met STUK TV en nam zij deel aan de show De Gevaarlijkste Wegen.  

Naast haar werk voor televisie, gaat Iris aan de slag voor Radio 538. Hier werkt ze als verslaggever op evenementen en als sidekick op de radio. Haar spontaniteit en gevoel voor humor zorgen er mede voor dat de vrijdagmiddagshow nummer 1 wordt. Zo ontving zij ook de Gouden Radioring nominatie voor beste radio-dj.  

Ook maakt en produceert Iris verschillende podcasts. Zo begon zij met een groot hart voor human interest de podcast Held in Eigen Verhaal. Hierin interviewt zij mensen met buitengewone en inspirerende overlevingsverhalen. In 2023 lanceerde zij de internationale versie van de hitlijst-podcast, met de titel: They Survived. Met haar goede vriendinnen Nina Warink en Sophie Milzink maakt Iris elke week de podcast Vrouwmibo.  

Hiernaast zet zij zich ook in als ambassadeur voor het Rode Kruis.